Idag har Kari oljats in

2012, Dec, 29 | KARI - SA, Hips & more | 0 comments

Olja på fläckar, ansikte och nos

Hon har fått olivolja på de fläckar som hon har för tillfället samt hela ansiktet och nosen. Jag ser redan nu att det börjar läka och att lite päls är på väg tillbaka. Angreppen kommer i omgånger – ungefär vid de tillfällen hon normalt skulle fällt sin päls.

Torr nos och rinniga ögon

Jag har märkt att huden i hennes ansikte är mycket torr och att ögonen rinner. Jag har också märkt att när vi applicerar olivolja på hennes nos och ansikte så slutar hennes ögon att rinna. Jag har en  tanke att SA även påverkar slemhinnor och då även dem i tårkanalerna.

Olivolja

Jag använder olivolja på hela hennes kropp. Då gör det inte så mycket om hon slickar sig. Det är ju bara nyttigt om hon får i sig olja både invärtes och utvärtes .Jag oljebadar däremot inte in hela Kari. På henne räcker det att spraya in olja på huden och behandla fläckvis men ofta.

Undantag = öronen

Öronen är väldigt torra dels i ytterörat och i hörselgången. Där dränker jag in en bomullstuss med babyolja och torkar rent och smörjer in öronen på det sättet.
Att det är just babyolja här beror på att veterinärer rekommenderar det vid rengöring i öronen på hundar. Det är viktigt att hålla koll ner i hörselgången och se att det inte torkar där på Kari.

Tydliga signaler om var det behövs oljas in

Hon är för övrigt väldigt duktig med att själv tala om var det behövs olja. Det är bara att titta på henne. Hon slickar på en tass, kliar sig under hakan eller på nosen. Håller man bara koll på hennes signaler och sedan ser efter så vet man var man behöver behandla för tillfället.

Shampo? Nej

Bada henne med schampo gör jag inte alls (om hon inte skulle smutsa ner sig). Jag anser att hon behöver all den lilla gnutta fett som huden kan producera utan att den skall tvättas bort.

 

 

Marita Johnsson

Marita Johnsson

About comments

We love if you want to comment. However, as there is a lot of spam be sure to write something that make us see it is not a spam. If you write “nice website I am always looking for new articles” we might consider that as a spam as it doesn’t refer to anythong written in the post.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Share This